Saturday, August 8, 2009

Panorama

>> Orait kengkawan 1stly pailang nak knalkan satu benda neh tp neh pasal asgment pailang subjek computer aided design dibawah naungan otai En. Abu Bakar Sabran.sopware yg digunakan untuk hasilkan benda neh adalah Panorama Maker n bleh medianyer adalah sebarang camera yg ada function PANORAMA. Klu ada compom jadik asalkan shoot cantek.hasilnye gambar tersebeut bleh di lihat secara 360 darjah, horizontal n vertiacal.. Sopwey tuh akan beroperasi dengan menggabungkan gamba2 yg telah disnap mengikut keserasian gambar..kira kasi matching r.. PEHH!!macam best jer..tp cakap je x gune jgak kan..meh pailang tunjungkan tunjuukkan..tgk video kat bawah neh hasil daripada menggunakan sopware neh :


video

Neh hasil video yg korang bleh nengok r sendri barang yang pailang hasilkan tuk wat benda neh tp cam bengong skit xtau nape leh jadik horizontal plak videonyer bl masik lam blog neh. Papepun benda2 yg pailang digunakan tuk menghasilkan benda neh seperti berikut:
  • NIKON COOLPIX S51
  • TRIPOD
  • PANORAMA MAKER SOFTWARE.
klu korang nak tau lebeh lanjut sebagai permulaan click kat link neh : http://www.panoguide.com/

So,dan klu lg korang nak dapatkan software neh pailang akan try aplodekan nnt softwarenyer..
enjoy~

No comments:

Post a Comment